Ontwikkelingscoaching

  • 13677927_sWanneer u een (nieuwe) baan zoekt graag meteen de juiste keus maakt: de functie bij het bedrijf waar u het best uit de verf komt en waar u zichzelf kunt zijn;
  • Wanneer u twijfels hebt over of en zo ja, hoe u verder kunt doorgroeien in of vanuit uw huidige functie;
  • Wanneer u overweegt om als zelfstandige aan de slag te gaan;
  • Wanneer u als zelfstandige werkt en wilt sparren hoe meer uit uzelf en uw zaak te halen,

is een gesprek met een ontwikkelingscoach nuttig. Vaak zijn er maar een drietal gesprekken nodig: soms zelfs maar één om helderheid te krijgen over wat je wil, hoe je het wil en hoe je dit kan bereiken. Door de coaching worden aspecten die voor u belangrijk zijn maar die u nog niet zo bewust in het vizier had, duidelijk. Als coach kijk ik met een frisse blik en luister ik actief, met een open mind, naar uw verhaal. Door door te vragen zet ik u verder aan het denken. Waar wenselijk zet ik hulpmiddelen in, bijvoorbeeld een waarde-,  kwaliteiten- of persoonlijkheidsscan. 

Doel van de coaching is dat uzelf, door bewuster te worden van uw waarden, drijfveren, kwaliteiten, grenzen en wensen een betere keuze kunt maken voor de vervolgstap in uw carrière. Waardoor u gemotiveerder, enthousiaster en gezonder aan het werk gaat en blijft.