Meditatiecursus

7759_659100840813731_973928249_nMeditatiecursus onder begeleiding van fysiotherapeute en coach Josée Bosman.

Doel:
Deze cursus van vijf lessen in 10 weken is bedoeld om kennis te maken met verschillende vormen van meditatie en om ervaring op te doen: zodat u thuis verder kunt mediteren op de wijze die u prettig vindt. Anderzijds geeft het u de kans om een meditatieritme op te bouwen: de cursus is uw steun in de rug. U krijgt wat theorie naast de praktijk. Bij genoeg interesse wordt de cursus na 5 lessen, eventueel in gewijzigde vorm, voortgezet.

Werkwijze:
We gaan aan de slag met verschillende meditatie vormen: u merkt dan vanzelf welke vorm u het beste ligt. Vooraf aan de meditatie wordt een korte inleiding gegeven.

Waarom zou u willen leren mediteren?

Wanneer u:
> meer tot rust wil komen,
> meer in balans wil zijn,
> minder wil piekeren.
> beter wil slapen,
> zich beter wil kunnen concentreren,
> beter emoties wil voelen
> beter met emoties wil kunnen omgaan,
> minder pijn wilt hebben (ook bij chronische pijnklachten),
> uw bloeddruk en/of hartslag wilt verlagen
> minder last wilt hebben van diabetes 2 klachten

Meditatie heeft – wetenschappelijk bewezen – een stressverminderende werking en heeft een gunstige uitwerking op bloeddruk, immuun- en hart- en vaatstelsel. Recent onderzoek wijst uit dat het een gunstige invloed heeft bij diabetis 2.

Wanneer?
De cursus start op woensdagavond en/of zaterdagmorgen wanneer er voldoende aanmeldingen zijn.

Wat kost het?
U kunt een proefles volgen voor € 10. De datum van de proefles wordt aangekondigd wanneer er 5 aanmeldingen zijn. De cursus kan alleen doorgang vinden met ten minste 5 deelnemers. Maximaal 10 deelnemers.

De strippenkaart voor een cursus van 5 bijeenkomsten kost € 75 per persoon. Bovendien krijgt u bij afname van een strippenkaart 10% korting op een massage van 55 minuten.

Sociaal ondernemen:
Bij elke les is er ruimte voor een persoon die gezien diens financiële omstandigheden (tot 20% boven bijstandsniveau) deelname zelf niet kan bekostigen.

Locatie: Cas Oorthuyskade 184 in IJburg, Amsterdam.

U kunt de meditatiecursus ook op eigen locatie laten geven, bijvoorbeeld in uw bedrijf of bij een vriendengroep in een huiskamer. Naast de cursuskosten reken ik dan mijn reistijd.

Informatie en aanmelden:
Voor meer informatie of inschrijving, bel Josée: 0655727231 of mail naar josee@savvypeople.nl

Ervaring docente:
Josée mediteert al verschillende jaren. Verder heeft zich verdiept in de (geleende) werking van meditatie en mindfulness. In 2015 heeft zij met veel succes een cursus mindfulness voor de fysiotherapeutische praktijk gegeven. Josée is erg toegankelijk en betrokken en laat iedereen in zijn/haar waarde in het meditatieproces en de gevoelens en ervaringen die daarbij opkomen.