Holistische coaching

eCard26 Holistische Coaching combineert coaching met fysiotherapie technieken, ACT, cognitieve gedragstherapie, yoga, meditatietechnieken, reiki en creatieve vormen. De vorm sluit aan bij wat u nodig heeft en waar u zich goed bij voelt.

Deze vorm van coaching is zeer effectief in geval van  stressklachten zoals slaapstoornissen, oververmoeidheid, neerslachtigheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen, burn-out, paniekaanvallen en angsten.

Ik ga bij coaching uit van een holistisch mensbeeld. Inmiddels heeft de wetenschap bewezen dat lichaam en geest niet gescheiden zijn maar continu op elkaar inwerken. Gedachten, emoties, energie, zingevingsvragen beïnvloeden uw denken en uw lichamelijk welbevinden en vice versa.

Door het integreren van de mentale, energetische en fysieke behandelingsmogelijkheden knapt u sneller op. We bekijken samen met u welke methoden het best bij u passen, zodat u zich er goed bij voelt. Door de integrale behandeling wordt u bewuster van wat u denkt, gelooft en voelt en hoe dit uw leven beïnvloedt.

Ik maak gebruik van zowel westere ‘evidenced based’ technieken uit de fysiotherapie en coaching als van reeds eeuwenlang in Azië gebruikte technieken, waarvan de ervaring is dat het werkt (zoals Yoga, Meditatie, klanktherapie). Inmiddels zijn er steeds meer wetenschappelijke bewijzen dat deze Oosterse geneeswijzen effectief zijn.