Orthomoleculaire epigenetische therapie

De orthomoleculaire epigenetische therapie is een vorm van orthomoleculaire geneeskunde.

In de orthomoleculaire epigenetische therapie wordt holistisch wordt gewerkt, waarbij het effect van leefstijl op gezondheid – de epigenetica – een belangrijke rol speelt: de mens als geheel (lichaam, energie, mind) en zijn omgeving (familie, werk, sociale omgeving) is ons uitgangsput. Het ene kan namelijk niet zonder het andere, alles werkt op elkaar in. We streven ernaar om de oorzaak van een ontregeling of disbalans, die tot verminderde gezondheid of ziekte leidt, aan te pakken.

Ortho betekent: juist of gezond, moleculair doelt op moleculair niveau. Orthomoleculaire geneeskunde werkt met in de natuur voorkomende elementen: vitaminen en mineralen, sporenelementen. Door in eerste instantie de goede voeding en leefstijlverandering en in tweede instantie inzet van supplementen wordt het lichaam ondersteunt zichzelf te genezen. Orthemoleculaire therapie kan naast reguliere therapie worden ingezet en wordt daarom ook wel complementaire therapie genoemd.

Epigenetica is een vrij jonge wetenschap; het draait om de invloed van leefstijl op de expressie van genen. U krijgt uw genen door van uw ouders. Maar genen zijn niet alles bepalend: onze leefstijl bepaald voor een groot deel hoe en welke mate onze genen werken: wat we eten en drinken, hoeveel we slapen, bewegen, werken, ontspannen, hoeveel stress we hebben is van invloed op hoe onze genen werken. Epigenetica gaat over het aanpassen van de genetische expressie om zo je gezondheid en leven te verbeteren. Epigenetica bestudeert wat de expressie van genen vermeerdert of vermindert. En indien de expressie van een bepaald gen door leefstijlfactoren (bijvoorbeeld; te veel toegevoegde suiker eten of te veel stress zonder ontspanning) ongewenst vermeerdert of vermindert kan dit tot gezondheidsklachten leiden. Door gepaste leefstijlveranderingen kan dit vaak teruggedraaid worden. Zo is gebleken dat diabetis 2 reversibel is. Er is dan een tijdelijke veranderde expressie van een gen die hersteld kan worden.

Behandelingen en therapie
Savvy People biedt behandelingen aan om u individueel te begeleiden in uw wens om gezonder te leven en gezonder te zijn. In de wetenschap wordt inmiddels aangetoond dat vele klachten van ziekten te verminderen en te verhelpen zijn door de juiste interventies en voedingsmiddelen. Interventies als juist gedoseerde beweging, de juiste mindset creëren, ander voedsel gaan eten, speciale supplementen innemen (op natuurlijke voedingsmiddelen en kruiden gebaseerd). U kunt bij ons terecht voor fysiotherapie, oedeemtherapie, ‘kom uit je burn-out’-therapie, voedingsadvies en massagetherapie.

Wetenschap
Kijk op onze pagina wetenschap voor onze updates over wetenschappelijke inzichten die ten grondslag liggen aan onze behandelingswijze.

Meer informatie over hoe ik werk, locatie en kosten: klik in het menu op het submenu “Orthomoleculaire Epigenetische Therapie’.