Coaching emotionele en sociale intelligentie

imagesWat houdt emotionele en sociale intelligentie in? Het gaat over uw impact op u zelf en op uw omgeving. Emotionele- en sociale intelligentie heeft veel facetten. Zelfreflectie, communicatie, presentatie, conflictpreventie en conflictresolutie. Het gaat over emoties en sociaal gedrag. En over de rol van ethiek en zingeving en hoe dit tot uiting komt middels de emotionele- en sociale intelligentie en vaardigheden.

Iedereen heeft er mee te maken. Vooral wanneer er keuzes moeten worden gemaakt en beslissingen moeten worden genomen. En hoe hoger aan de top of hoe zwaarder het beroep – CEO, CFO, politicus, manager, advocaat, medicus- des te meer uw emotionele en sociale intelligentie uw effectiviteit en invloed bepaald.

Een goede eerste indruk en een promotie maakt men zelden vanwege goede inhoudelijke kennis maar op grond van goede emotionele- en sociale intelligentie en vaardigheden. De zogenaamde ‘soft skills’.

Wanneer u echt verder wilt komen in het leven, heeft u excellente emotionele- en vaardigheden nodig. En dat begint bij ‘zelf bewustzijn’ en ‘zelfmanagement’, empathie en sociale vaardigheden.

Wanneer is coaching op emotionele intelligentie interessant voor u? Wanneer u

– uw communicatie of conflictresolutie vaardigheden wilt verbeteren,
– het effect van uw emoties en gedachten op uw functioneren wilt begrijpen;
– uw invloed op anderen wilt onderzoeken en verbeteren,
– wanneer u zich sneller wilt ontwikkelen in uw werk,
– wanneer u promotie wil maken,
– op een nieuwe functie wilt solliciteren:
is coaching op emotionele en sociale intelligentie een goede investering.