By on 12/09/2016

Omdat ik als fysiotherapeut, massagetherapeut en oedeemtherapeut natuurlijk veel met olie werk, ben ik altijd op zoek naar nieuwe soorten oliën die de therapie kunnen ondersteunen. Ik ben een groot voorstander van natuurlijke, biologisch of ecologisch vervaardigde producten omdat we in het dagelijks leven al voldoende vervuilende stoffen in en op ons krijgen. In mijn zoektocht stuitte ik op de doTerra essentiële oliën.

compose-your-calm-blend-doterra Wat zijn essentiële oliën? Het zijn de natuurlijke aromatische onderdelen in planten. Ze kunnen heerlijk geuren (de meeste ruiken lekker) en ze beschermen de plant tegen bacteriën, virussen, schimmels. De celkern (mitochondriën) van een plant en een mens hebben grote gelijkenis. Daarom kunnen wij ons voordeel doen met de essentiële oliën van planten. En met essentiële oliën kan je op een natuurlijk manier voor je gezondheid zorgen. Je kan je huid, haar, tanden en nagels mee verzorgen. Wat dacht je van een tandpasta gemaakt van kokosvet, natriumbicarbonaat en pepermuntolie? Het kan in je voeding en zo kun je er je spijsvertering ermee ondersteunen. Maar je kan er ook je huis op een natuurlijke manier mee schoonhouden. En je kan het verstuiven, zodat het in je huis niet alleen heerlijk geurt maar tegelijkertijd ook de anti-bacteriële eigenschap van bijvoorbeeld Lavendel, Pepermunt of Salie haar werk doen.

De oliën van doTerra zijn 50 tot 70 keer krachtiger dan kruiden. Ik was meteen erg enthousiast over de producten van doTerra. Zo worden de grondstoffen, de planten, alleen verbouwd in de landen waar de planten van nature het beste groeien en ontwikkelen, zodat de meest hoogwaardige olie wordt verkregen. De planten worden niet bespoten. En de wijze waarop doTerra de olie uit de planten haalt is zo zorgvuldig, dat er een hoge kwaliteit olie wordt verkregen. De oliën zijn 100% natuurlijk, hebben het CPTG keurmerk dat wil zeggen vrij van verontreiniging, vrij van gifstoffen, micro-organismen en besmettingen. Ze zijn uitvoerig getest om de gewaarborgde kwaliteit te krijgen en hebben geen negatieve bijwerkingen.

Gezien de voordelen van de doTerra essentiële oliën pas ik ze nu ook toe in de praktijk. En mocht je interesse hebben gekregen, neem eens een vrijblijvend kijkje in het menu onder essentiële oliën, onder het kopje ‘bestellen’. Dan kom je op de website en kan je in de shop zien wat er zoal aan aanbod is.