CV Josée Bosman

Savvy People is een praktijk voor orthomoleculaire (fysio)therapie, coaching, training en mediation.

Mijn missie is mensen te begeleiden om energieker, fitter en gezonder te zijn zodat zij meer uit hun leven kunnen halen en zo meer levensgeluk en voldoening in werk en vrije tijd kan ervaren.

Mijn visie is dat u zelf sturing geeft aan uw leven en indien u bewust bent van de effecten van de invloeden in uw leven (werk, stressoren, ontspanning, sociale omgeving, voeding, beweging, slaap, straling, gedachten en overtuigingen) u bewuste keuzes kunt maken op deze gebieden die uw gezondheid en welbevinden ten positieve beïnvloeden. Mijn rol is u begeleiden in het meer bewust worden van de effecten van de invloeden in uw leven, zodat u die bewust keuzes beter kunt maken.

Al mijn kennis en ervaring vanuit diverse studies en (werk)ervaring komt samen in mijn Savvy People praktijk. Ik houd voortdurend mijn kennis op peil door het volgen van bij- en nascholing, het lezen van artikelen op PubMed en het volgen van nieuwe opleidingen. Daarnaast geef ik zelf workshops en training aan vakgenoten en geïnteresseerden, wat mij noodzaakt steeds opnieuw in de materie te duiken waardoor ik steeds mijn kennis hernieuw.

In mijn trainingen, workshops en individuele behandelingen ga ik uit van een holistisch mensbeeld: body, mind & energie. Inmiddels is ook wetenschappelijk bewezen dat denken, voelen (emoties) en energie (of spirit) en lichaamsfysiologie voortdurend op elkaar inwerken en elkaar beïnvloeden. Bij orthomoleculaire therapie en bij coaching zal er dus altijd ruimte zijn voor lichaamswerk: juist omdat emoties en herinneringen zich vast kunnen zetten in het lichaam. Bij oefentherapie, oedeemtherapie en stressmanagement wordt coachend en met kennis van de invloed van voeding op het bewegingsapparaat gewerkt. Ik zie u als klant met een eigen mening, eigen kracht, eigen wensen en eigen inbreng. Samen kijken we naar de ontstaansgeschiedenis van uw klachten en hoe uw leefstijl, situatie, uw overtuigingen en uw omgeving van invloed zijn op uw klacht en op uw herstel. Het doel is u bewust te maken welke invloed uw leefstijl en voeding heeft op het ontstaan en/of behoud van uw klachten en welke voeding gezondheidsbevorderend werkt. Zo creëren we de situatie dat u door bewustwording en kennis zoveel mogelijk zelf -thuis- kan werken aan het verbeteren van de klachten. U heeft zo meer invloed op het eigen herstel en welbevinden. Dit is prettig voor u en het houdt de behandelperiode zo kort als mogelijk en zo voorkomen we onnodige kosten.

Mijn achtergrond:

 • Orthomoleculaire epigenetisch therapeut, zorgverlener AGB code: 90104106, lid van de MBOG.
 • Orthomoleculair therapeut / voedingsdeskundige, specialisaties: detox-specialist, metabool syndroom, ad(h)d-specialist en burn-out specialist
 • Fysiotherapeut met specialisatie oedeemtherapeut, ortho-moluculaire fysiotherapie, stress management en ‘Uit je burn-out, in je flow’ therapie: BIG nummer 69033234004, zorgverlener AGB code 04024836, lid KNGF.
 • Coach (sinds 2010), Mediator (sinds 2010), NLP master (sinds 2012) en Gelukscoach (gebaseerd op positieve psychologie, 2014)
 • Vaardighedentrainer bij het NCOI: NLP voor Paramedici en Mindfulness voor de paramedische praktijk.
 • Vaardighedentrainer – op gebied van communicatie, conflictmanagement, ethiek – en mentor bij de beroepsopleiding voor advocaten (NOvA, opleidingsinstituut Dialogue BV te Bussum in samenwerking met CPO (Universiteit Nijmegen)
 • Vaardighedentrainer bij Hogeschool Capabel: gesprekstechnieken, motivational coaching, coaching van professionals, diversiteit, ethiek, transformatie.
 • Gastdocent bij de Erasmus School of Accounting and Assurance voor toezichthouders (nu: EGI)  voor module ethiek, emotie en zingeving.

Daarnaast heb ik 18 jaar lang ervaring in de juridische dienstverlening:

 • Trainer/gastdocent bij Hogeschool Capabel op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht.
 • Advocaten & adviesbureau Bosman Legal & coaching, sinds 2010. Juridische dienstverlening, mediation, interim management en coaching: training van executives, accountants, advocaten en juristen, waaronder in Luxemburg
 • Advocaat (10 jaar, o.a. bij AKD Prinsen Van Wijmen). Rechtsgebieden ondernemings-, arbeids, verzekering- en aansprakelijkheidrecht en WFT
 • Bedrijfsjurist 5,5 jaar (o.a. DBV Verzekeringen)
 • IMG_2397

Opleidingen:

– Orthomoleculaire Epigenetische Therapeut (examen mei 2017) bij Ortho Health Foundation in Hoofdorp, MBOG, VBAG en BATC geaccrediteerd
– Orthomoleculair Detoxconsulent en AD(H)D-specialist bij Ortho Health Foundation in Hoofdorp, MBOG, VBAG en BATC geaccrediteerd
– Orthomoleculaire cursus Metabool syndroom en Burn-out specialist bij Ortho Health Foundation in Hoofddorp, MBOG, VBAG en BATC geaccrediteerd
– Orthomoleculaire toepassingen binnen de Fysiotherapie bij Ortho Health Foundation in Hoofdorp, MBOG, VBAG en BATC geaccrediteerd
– Oedeemtherapie, specialisatiecursus in Duitsland bij Wittgensteiner Lehrinstitut, Bad Berleburg, KNGF geaccrediteerd
– Mediatoropleiding bij Merlijn te Nuland, 2010 (kennistoets NMI behaald), NFM geaccrediteerd, lid NVM
– Gecertificeerd NLP Practitioner en NLP Master (Global NLP te Amsterdam, 2012 en herhaling in 2015, per 2 jaar accreditatie R. Bandler)
– Gelicentieerd trainer/coach Think Like a Zebra© creative thinking methode
– Certified life, motivational and social and emotional intelligence coach, Global NLP, Amsterdam 2012
– Certified weight loss master coach, Global NLP, Amsterdam 2012.
– Opleiding ‘Gelukscoach’ via Heart4Happiness. Gebaseerd op 14 jaar positieve psychologie, de wetenschappelijke studie naar wat mensen gelukkig maakt.
– Coachopleiding Academie voor coaching en counselling 2009-2011
– HBO fysiotherapie (BIG geregistreerd, 1988-1998 en herregistratie 2013)
– Reiki practitioner (2e graad)
– Soundhealing practitioner
– WO Nederlands recht (Universiteit van Amsterdam 1989-1998)
– Beroepsopleiding advocatuur